• Bezienswaardigheden

  De bezienswaardigheden van de lichtstad Parijs.

  Moulin Rouge

  Bezongen in de mooiste liederen van bohemiens, verguisd in de preken van de zedenpredikant. Moulin Rouge geniet de meest uiteenlopende reputatie in de Franse hoofdstad.

  » Moulin Rouge

  Arc de Triomphe

  Toen de beroemde Franse keizer Napoleon in 1806 een zware veldslag won, werd dat in het land van de kunst uiteraard gevierd met de bouw van een imposant kunstwerk. De architecten baseerden hun creatie op Romeinse triomfbogen.

  » Arc de Triomphe

  Cimetière du Père-Lachaise

  Zelfs sterven in Parijs gaat met romantiek gepaard. Dat blijkt wel uit de 900 jaar oud begraafplaats Cimetière du Père-Lachaise. Zij is de grootste van Parijs.

  » Père-Lachaise

  Centre Georges Pompidou

  Met de bouw van dit centrum voor moderne kunst in Parijs werd de grote droom van de voormalige Franse president Georges Pompidou eindelijk uit.

  » Centre Georges Pompidou

  Notre Dame

  In Parijs waar romantiek en amour het imago van de stad bepalen, is de beroemdste vrouw misschien wel gewoon van steen. De Notre Dame, vrijvertaald Onze Lieve Vrouw.

  » Notre Dame

  Eiffeltoren

  Parijs vormde in 1889 het toneel voor de wereldtentoonstelling en de bekroning rijst vandaag de dag nog steeds boven de wereldstad uit. De Eiffeltoren is inmiddels het symbool van Parijs.

  » Eiffeltoren

  Louvre

  Museum het Louvre is hoogstwaarschijnlijk het meest beroemde museum ter wereld. In dit prachtige bolwerk van kunst vindt u gigantische verzamelingen van onder meer Oosterse, Egyptische en Griekse oudheden.

  » Louvre